Пресконференция: Бъдещето на общата селскостопанска политика на ЕС след 2020 г.

149431681721231

На 31 октомври 2018 г. от 13.00 ч. в Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски“ № 124) в София ще се състои пресконференция на членовете на Европейския парламент от Комисията по земеделие и развитие на селските райони Чеслав Адам Шекерски, председател (ЕНП, Полша), Владимир Уручев (ЕНП, България) и Момчил Неков (С&Д, България) по повод официалното им посещение в България.

Членовете на Европейския парламент от Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) Чеслав Адам Шекерски, председател на комисията (ЕНП, Полша), Херберт Дорфман (ЕНП, Италия), Владимир Уручев (ЕНП, България), Мария Нойхл (С&Д, Германия), Марк Тарабела (С&Д, Белгия), Момчил Неков (С&Д, България), Лидия Сенра Родригес (ЕОЛ/СЗЛ, Испания) и Жак Коломбие (ЕНС, Франция) ще бъдат на официално посещение в България между 29 и 31 октомври.

Работната им програмата включва срещи с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, със секторни експерти от министерството, с неправителствени организации от земеделския сектор, с председателя на ресорната комисия в Народното събрание Десислава Танова и български депутати. Евродепутатите също така ще се запознаят с различни традиционни за България производства – дестилация на розово масло и масло от лавандула, биологично производство на плодове и зеленчуци, пчеларство, както и ще имат възможност да дегустират български вина.

Целта на работното посещение е да даде възможност на членовете на Комисията по земеделие и развитие на селските райони да се запознаят с опита и предизвикателствата, които срещат българските власти, производители и заинтересовани организации във връзка с изпълнението на общата селскостопанска политика на ЕС, както и техните позиции и предложения за бъдещото ѝ развитие след 2020 г.

Comments

comments