Аз, Иван Ризов, кандидат за кмет на община Благоевград от ВМРО-БНД, ПОЕМАМ ОТГОВОРНОСТ за решаването на следните ПРОБЛЕМИ:

12345

Аз, Иван Ризов, кандидат за кмет на община Благоевград от ВМРО-БНД,

ПОЕМАМ ОТГОВОРНОСТ за решаването на следните ПРОБЛЕМИ:

Липсата на инвеститори! Ще създам екип от общински служители за „бърз коридор” на обработката на документите на сериозни инвеститори. Ще им се предоставят безплатни земеделски земи, които са общинска собственост. Терените ще бъдат вкарани в регулация, ще се изгради и необходимата инфраструктура – ток, вода, път, за да може инвеститорите да работят спокойно. После общината ще печели от плащането на данък сгради и такса смет.

Застроиха се много градинки и зелени площи в града! Предвиждам повече зелени паркове и площи в центъра на града, в кварталите и в селата. Това ще бъде  и като допълнителна мярка срещу замърсяването на въздуха. Парк „Ловен дом” да се възроди, той може да е новият бял дроб на Благоевград. Обещавам пълна забрана за строителство в парк „Бачиново”, където ще има по-голям контрол на чистотата и по-добра поддръжка на съществуващите зелени площи. Ще работя и за превръщането на коритото на река Благоевградска Бистрица там, където е възможно, в крайречен парк с много цветя и кътове за отдих. Да се обърне внимание и на масовия спорт. Предвиждам създаване на аматьорски лиги по популярни видове спорт, с подкрепата на община Благоевград. С моя екип ще развием и поддържаме маршрути за масов спорт край града.

Хаотично строителство на жилищни сгради! Строят се кооперации, в които няма предвидени гаражи, а партерите им се превръщат в търговски обекти и офиси. Тази практика ще бъде прекратена. Всяка кооперация по план ще има подземен гараж, в противен случай няма да се издава разрешение за строеж от община Благоевград.

Чистотата също е проблем на Благоевград! Градът ни трябва да е много по-чист. Необходимо е да се въведе разделно събиране на отпадъците, да заработи депото, да се контролира замърсяването при строителството – запрашване и изхвърляне на строителни отпадъци. Да се построят обществени тоалетни, както и повече чешми, които да не са сухи, а да работят и да се поддържат. Време е минералната вода да бъде върната на благоевградчани, а не да се ползва само за частни нужди.

Трафикът в града свръхнатоварен! Много скоро този проблем ще стане №1 за Благоевград – тесни улици, липса на паркинги, лоша организация на движението. Решението е в построяването на поне два големи паркинга, които ще облекчат струпването на автомобили в центъра. Превръщането на някои от тесните централни улици в еднопосочни, а някои могат да станат пешеходни. След анализ от експерти да се изградят на подходящи места нови кръгови кръстовища.

Медицинските кадри не достигат! За подобряването на състоянието на здравеопазването ще се приме общинска програма за финансова подкрепа на млади лекари. Целта е след специализация те да работят минимум 5 години в благоевградската болница. По този начин ще се реши проблемът с недостига на медицински кадри, който е най-тежкият в тази сфера в цялата страна.

Общинската администрация е раздута! Намаляване на щата и осигуряване на достъп не само до фронт офиса и деловодството, но и до всички отдели, включително и до кметския кабинет. Администрация, която да е очи в очи с гражданите. Редовни срещи на кметския екип и местния бизнес за идентифициране на проблеми и мерки за решаването им. Всяка седмица срещи с кметовете и кметските наместници на селата за текущи въпроси и за бърза реакция. Всеки месец срещи с Обществените съвети на големите градски квартали.

Бездомните кучета се множат! Техният брой нараства въпреки уверенията на досегашното общинско ръководство, че взема мерки за намаляване на популацията им. Ще равизирам работата на приюта за безстопанствени кучета. Ще увелича капацитета на настоящия приют и по-активно ще работим с неправителствени организации за кастрация на бездомните животни с цел ограничаване на тяхната популация. Проблем, който може да се реши лесно, стига кметският екип да има воля за това.

Селата са изоставени! Гарантирам нов подход към проблемите в малките населени места – те ще имат собствен бюджет, който ще се гласува от общинския съвет. Средства за по-евтини ремонти, пенсионерски клубове, здравни служби, детски площадки там, където има деца. Целта е да не се молят кметовете и кметските наместници за пари дори за селските събори. Всеки месец ще има приемни на кмета и служителите в отделите по селата. Другата ми задача е да се разшири дейността на социалния патронаж, който да обгрижва възрастните хора и по селата, да няма нито един нуждаещ се, който да остане без необходимото внимание. За да сме в подкрепа на възрастните хора по селата, ще се създадат мобилни медицински кабинети, като лекари периодично ще преглеждат местните жители.

Фермерите и земеделците нямат подкрепата на общината! Ще организираме фермерски пазари. Ще подобрим условията на кооперативния пазар в града и за стопаните, и за клиентите. Ще има тържище няколко дни в седмицата, а не само два пъти. Целта е да се даде възможност на фермерите да продадат продукцията си.

Comments

comments