„Атака“ сваля политическото си доверие от Валери Симеонов

 

991-ratio-majki-uvrezhdaniia-deca-protest

Партия „Атака“ обяви днес,  че сваля политическото си доверие от Валери Симеонов и настоява да бъде предложен друг представител на Обединените патриоти за вицепремиер. Председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров настоя за незабавно свикване на Коалиционния съвет, на който да бъде разгледан въпросът с „недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер заради недопустимите обиди към хора с увреждания“. Той добави, че „в 21-ви век,  физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние“.

Вицепремиерът Валери Симеонов не вижда причини да подава оставка и продължава да стои зад думите си. Симеонов коментира темата, след като разговаря с представители на работодателските организации в сградата на Министерския съвет. Според работодателите поредното искане за оставка е „абсолютно нелегитимно и под натиска на улицата“.Симеонов каза още, че не вижда причини да подава оставка по лични съображения: „Просто защото няма за какво. Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли – не боли, това е истината. Аз стоя зад своите думи, категорично“.

Работодателите защитиха Симеонов. Евгений Иванов от КРИБ обясни, че бизнесът трудно ще преглътне поредна оставка в правителството, особено на член на кабинета, който работи добре с бизнеса.

Самият вицепремиер Валери Симеонов обясни, че всеки може да иска оставки, но политическото решение за това той да се оттегли, може да вземе единствено политическият съвет на управляващата коалиция ГЕРБ–Обединени патриоти:  „Аз съм на тази длъжност не по свое желание. Когато политическият съвет реши и поиска оставката ми, аз ще я подам. С други думи, още по-конкретно да ви кажа, става въпрос за мнението на господин Бойко Борисов, това е господин Красимир Каракачанов и господин Волен Сидеров, когато те поискат оставката ми, аз ще я подам по политически причини“.

Заседание на Коалиционния съвет ще има утре, съобщи  вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов: „Това, което не е редно и никога не съм го правил, е да коментирам нещо пред медиите, без да съм го казал директно на моите колеги. Утре в 14.30 съм изпратил покани до двамата ми колеги за коалиционен съвет и каквото имам да кажа, там ще го кажа, след което вече ще го кажа и на вас“./БНР/

СНИМКА: БГНЕС

Comments

comments