Асоциацията на европейските журналисти – България със серия от срещи, за да не се допусне ограничаване на свободата на изразяване

gdpr-kakvo-se-promenya-za-fotografite-2000x1200

Асоциацията на европейските журналисти – България инициира серия от срещи, за да не се допусне ограничаване на свободата на изразяване от Закона за защита на личните данни.

След като президентът Румен Радев наложи вето върху части от закона след искане на АЕЖ и други организации (Програма “Достъп до информация”, Съюза на българските журналисти), е важно да не се допусне повторно приемане на текстовете, които будят притеснение.

За тази цел АЕЖ-България отправи покана за разговор към председателите на двете най-големи парламентарни групи – ГЕРБ и БСП.

Днес представители на Асоциацията се срещнаха с председателката на социалистите Корнелия Нинова, а през следващите дни се „надяваме да имаме разговор и с председателя на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов“, съобщиха от организацията.

Лидерът на БСП пое ангажимент, че въпреки че при първото гласуване депутати от БСП са гласували в подкрепа на приемането на поправките, сега всички народни представители от партията ще подкрепят отпадането на алинеята, предвиждаща 10 критерия, при гласуването на ветото на президента“, посочиха от АЕЖ.

АЕЖ-България е уведомила международните си партньори за приетите текстове и за президентското вето върху тях.

Comments

comments