Арестуваха мъж, откъртил „перките“ на „Графа“ след като жена му пострада от тях

768x432

Мъжът на пострадалата от „перките“ на „Графа“ обяви гражданско неподчинение заради бетоновите блокове.

Пореден инцидент на новоремонтираната улица „Граф Игнатиев“ в София. Жена пострада, след като се препъна в един от трамвайните ограничители, известни като „перки на акула“.

Инцидентът става в ранния следобед. Жената е транспортирана в болница с охлузвания по челюстта. В знак на протест съпругът й премества част от бетонните блокчета върху трамвайните релси, заради което на мястото дойде и полиция.

„Взех един крик и преместих перките. Хвърлих ги на трамвайната линия с цел да предизвикам гражданско неподчинение. Някой да обърне внимание. Всеки ден някой пада и се пребива тук”, разказа Александър Рогачев.

Припомняме, че това е поредният инцидент на новоремонтираната улица „Граф Игнатиев“ в София.  За по-малко от три месеца няколко жени бяха откарани по спешност в „Пирогов“ заради наранявания, причинение от така наречените „перки“. Те се сливат с цвета на паважа и са трудно забележими за възрастните хора.

Кметът на столицата – Йорданка Фъндъкова обеща след поредната злополука, че ще бъдат пребоядисани, за да се открояват и разпознават от далече, но до този момент няма подобен акт на действие, имайки предвид поредният инцидент на улицата с „перките на акула“.

d01b64d655f9a1b2654d9abb0bf96b4c-KYO_3339

 

Comments

comments