АПИ: До 28-и юли ще продължат ремонтните дейности на отсечката от АМ „Струма“ за сметка на изпълнителя

Новооткритият участък от АМ “Струма“ край Благоевград се пропука.

Два месеца след като беше открита предсрочно отсечката от АМ „Струма“край Благоевград се наложи да бъде ремонтирана, поради пропадане на моста над Логодажка река край село Покровник.

Макар и пусната предсрочно, на отсечката между кръговите кръстовища при Зелен дол и Полигона, има табела „Магистралата е в строеж“, допълват от агенцията.

До 28-и юли ще се извършва настройка и калибриране на дилатационните фуги на съоръжението над река Логодашка при 93-ти км. на лот 3.1 от АМ „Струма“. Дейностите са за сметка на изпълнителя на обекта, съобщиха от АПИ.

Поетапно ще е затворено първо платното за София, а след това и платното за Кулата.  В момента е затворено платното за София и трафикът в тази посока се пренасочва по път I-1 София-Кулата. Движението в посока Кулата се осъществява по автомагистралата.

 След завършване на дейностите в платното за София ще се ограничи движението в съседното платно за Кулата като трафикът в тази посока ще се насочи по път I-1 София-Кулата.

Предизборно отсечката на автомагистрала „Струма“ край Благоевград бе официално открита от премиера – Бойко Борисов, въпреки че от Агенция пътна инфраструктура обявиха, че ремонтът не е завършен.

Днес обаче, мостът над Логодажка река се пропука и поради тази причина се наложи до отстраняването на проблема, да бъде ограничено движението, първо в платното за София, а след това и в платното за Кулата.

Comments

comments