Антон Кутев: 8 милиарда са изхарчени без обществени поръчки

Правителството казва, че има сериозни проблеми, но ако това не доведе скоро до съдебен резултат, стигаме до конституционна криза. Това каза говорителят на служебното правителство Антон Кутев в интервю по БНТ.

„Опитваме се едно правителство, което не може да прави промени в бюджета и законодателни промени, да изведе на чисто това, което се случва. Случват се ужасяващи неща. Далеч съм от идеята, че всички политици са мошеници, но виждам неща, които са скандални и това не може да се случва, ако само един политик е сгафил. Има такова обвързване, че това е престъпна група. Те са се обвързали по начин, по който става страшно“, посочи той.

„Има доста нарушения, но най-голямото са 8-те милиарда без обществени поръчки, част от които са изхарчени и без никакви гаранции. Това е правено в условията на коронакриза. Аз и мои колеги си дарявахме заплатите на Министерството на здравеопазването, за да се борим COVID кризата, а те са давали милиарди напред без гаранции и да е ясно кога ще започне даденият строеж. Когато нямаш проект, няма как да започнеш строеж през следващите 3-4 години, няма как да се дадат 100 млн., за да се купят материали. Няма как да ми се обясни, че са платени 5 години по-рано пари за планина чакъл. Утре фирмата може да фалира. Защо се прави това? Има един начин да се обясни – това са комисионни, някой ги е чакал или ги е получил“, допълни Кутев.

Comments

comments