Анета Милкова отпадна от надпреварата за генерален директор на Българското национално радио

aff0a3228c5bb12d6ad859fd27f00b6c

Анета Милкова отпадна от надпреварата за генерален директор на Българското национално радио заради недостатъчен стаж.

По този повод, официалното съобщение на Съвета за електронни медии гласи:

Днес, 17 юни 2019 година, Съветът за електронни медии (СЕМ) разгледа и прие протокол от дейността на техническата комисия, извършила проверка на документите на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио.

СЕМ установи, че на условията на Закона за радиото и телевизията и Процедурата, приета с Решение № РД-05-159/18.10.2016 г., отговарят 5 (пет) от кандидатите.

До втори етап – разглеждане на документите по същество, се допускат: Светослав  Костов, Митко Димитров, Валерий Тодоров, Даниела Манолова и Александър Велев

Членовете на съвета са гласували единодушно Милкова, която е директор на Специализираната администрация в СЕМ, да отпадне.

Членът на СЕМ и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева за БНР поясни:

„Г-жа Милкова излага мнение, че притежава общо 8 години и три месеца трудов и осигурителен стаж, който се формира от стажа ѝ в НСРТ, в „Дарик радио“, в „Ретро радио“ и три години стаж като член на УС на БНР. Тя прилага и заявление, и правно мнение на проф. Васил Мръчков и припомня, че в процедурата за избор на генерален директор на БНР 2010 г. е допусната за участие при наличие на идентични писмени доказателства, каквито е приложила сега“.

Това становище обаче не е прието от съвета.

Изслушването на одобрените кандидати е насрочено за  26 и 27 юни, а изборът на нов генерален директор на БНР – за  28-и юни.

Снимка:БГНЕС

Comments

comments