Андон Тодоров: Искам да поема отговорността да спра упадъка на нашия град и да върна надеждата, че община Благоевград може да просперира

1

Кандидатът за кмет на община Благоевград Андон Тодоров проведе среща с граждани, на която представи програмата си за управление на града.

Андон Тодоров е роден в Благоевград. Той има успешен бизнес в града от 30 години, осигурил е десетки работни места. Има солиден опит като общински съветник от ПП „Партия на Зелените“. Запознат е с проблемите на общината, но знае и механизмите за тяхното решение.

Днес на среща със симпатизанти, Андон Тодоров, издигнат от коалиция ПП „Партия на Зелените“ и ПП „Воля“ представи програмата си за управление на община Благоевград.

2

„Като кандидат за кмет искам да поема тежката отговорност да спра упадъка на нашия град, да върна вашата вяра и надежда, че община Благоевград може да се превърне в просперираща и с устойчиво развитие. Нека започнем да работим и живеем спокойно. Нека нашите деца да дишат чист въздъх. Нека нашите родители живеят достоен живот. Нека има справедливост за жителите на община Благоевград“. С този призив Андон Тодоров даде старт на срещата, на която присъстваха десетки граждани.

„Проведох разговори с испански и руски инвеститори. Мога да уверя, че испанският инвеститор е изявил готовност да инвестира във фабрика за консервиране на зеленчуци, която ще осигури около 100 работни места. Друг приоритет на нашата програма е отваряне на зелени работни места – създаване на Екоинспекция, която да наложи строг контрол в опазване на околната среда.

Преди две години, внесох наредба в общинския съвет за стимулиране на раждаемостта, но те я скриха. Тази наредба работи в много общини и то доста успешно. Наредбата не бе допусната до сесии и комисии, никой не зачита наредби и закони в общината. Парадоксалното е, че видях в техни програми, заложена именно моята наредба. Тази наредба е съобразена с образованието – при основно образование получаваш еднократна помощ от 100 лв. за първо дете, при средно образование – 500 лв. , при висше образование – 900 лв. Това именно насърчава раждаемостта – колкото по-образовани са родителите, те ще създадат образовани и възпитани деца. Така обществото се обогатява и се стимулират хората.

Аз отведох моето дете на лекар и лекарят ми казва да не му давам да пие вода от чешмата. Ние внасяме предложение да се дадат около 50 000 лв. на година, за да се дава на всяко дете по 300 гр. вода. Децата се заразяват и са болни всяка зима, когато пият от една и съща пластмасова чаша. Когато предложението не е внесено от властимащите, които контролират общината, не се приема. Не се гледа за хората, а всеки гледа за себе си. Това е жажда за власт. Детската мечта никога не ми е била да бъда кмет, принуден бях да влеза в битката за община Благоевград и то в последния момент, защото виждам, че трябва нещо да се промени. Трябва да си кажем: Не на страха! Цялата общинска администрация е под напрежение, заплашени са да не контактуват с мен, защото виждат кой е основният опонент. Вменено им е, че ако дойда на власт ще ги изгоня- бих изгонил всеки, който не работи, съвестните и трудещите се няма как да бъдат прогонени.

Няма един приемен ден за гражданите досегашният кмет на община Благоевград, да не говоря за първия му мандат. Да заблуждаваш хората, че за тях работиш, а да не искаш да ги изслушаш. Моето предложение е всеки ден да има приемен ден за гражданите, но реален, а не както досега – несъществуващ.

3

Друг приоритет, заложен в програмата ми, е премахването на таксите за детски градини. Може да ви прозвучи популистко, но не е така. 2 700 деца има в Благоевград, по 30 лв. такса за детска градина са около 100 000 лв. За сметка на таксите за детските градини, нека  да редуцираме финансирането за самолетни билети и екскурзии на общинската администрация. 350 000 лв. е сумата, която е отпусната за пътувания на администрацията ни. Има от къде да се вземат пари и да се дадат за по-съществени неща.

Друго предложение, което отправям е свързано със спорта. Предлагам да има задължителни часове по плуване в училищата, анализ на необходимите средства за възстановяване на съществуващи басейни в училищата. Както знаете плуването е един от спортовете, които развиват цялото тяло и са полезни за здравословен начин на живот.

Сега ще се отклоня за малко от управленската си програма. Ще задам въпрос, който последните месеци вълнува всички граждани на Благоевград. По повод делото, което заведе г-н Камбитов за заличаването на подписа му като управител на търговско дружество. Искам да го попитам: дали подписът му под програмата за управление е негов или пак е станала техническа грешка?

Апостол Апостолов е успешен кмет и той предостави добри условия на хората. Поради тази причина, те останаха в Симитли, има работни места. Когато има инвеститори, лесно се намират имоти-преотреждат се. Има земеделски земи, общински, които могат да се преотредат и да се вкарат в регулация, да се промени общият устройствен план, където да се направи предназначение за завод или фабрика. Най-големият акцент, заложен в програмата на Атанас Камбитов е създаването на индустриална зона. За мен това е фалшива новина. Мога да го оборя с всякакви факти, когато пожелае“, заключи Андон Тодоров.

„Сега не искам да обещавам нещо, което не мога да изпълня. Но ще бъда много щастлив, ако гражданите на Благоевград станат основният генератор на идеи за развитие на нашия град. Искам с Вас да обсъждам проблемите на града, Вие да ми отправяте предложения, а аз и моят екип да ги разгледаме, обсъдиме, анализираме и едва тогава да отговорим могат ли да бъдат реализиране и в какъв срок“, завърши пламенната си реч Андон Тодоров под бурните аплодисменти на своите симпатизанти.

Нашите специфични цели са:

– Стимулиране и развитието на икономика на знанието;

– Реализиране на местна политика, съобразно изискванията на Европейския съюз за постигане на значително по-добра жизнена среда и условия за реализация на жителите в общината;

– Насърчаване на малкия и средния бизнес;

– Подобряване на инфраструктурата;

– Диалог с гражданите, разширяване на възможностите за участието им в процеса на вземане на решения;

– Развитие на добър административен капацитет;

– Запазване на културно-историческото, духовното и природното наследство на община Благоевград.

4

Предложения, заложени в програмата:

– Приемен ден за граждани всяка седмица;

– Пресконференция за медии всеки месец;

– Редовни срещи с граждани по места за решаване на текущи проблеми.

Андон Тодоров, кандидат за кмет на община Благоевград, издигнат от коалиция ПП „Партия на Зелените“ и ПП „Воля“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

 

 

 

 

 

Comments

comments