Анализаторите за Цветан Цветанов: Той си повярва прекалено много! Изключвам сценарий да започне работа в друга партия!

цветанов нова1

Продължават анализите и прогнозите за политическата съдба на Цветан Цветанов, след като напусна всички постове в ГЕРБ. Преди броени дни той заяви, че има предложение да работи за друга партия, но лоша дума за премиера Борисов няма да каже и  няма да се превръща в тези, които излизат отнякъде и започват да хулят. Самият  Борисов обяви, че няма да създава втори Цветанов и даде заявка, че сам ще управлява партията си.

Ето два от коментарите днес:

Социологът Кольо Колев:

„Цветан Цветанов имаше силни организационни позиции в партията, но като имидж беше тотална щета. Той си повярва прекалено много.“ Това каза социологът Кольо Колев за оттеглянето на Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Цветанов не си дава сметка къде е неговата сила и къде е неговата слабост. Той си повярва, че може сам да прави политики, които да не съгласува. Цветанов вкара Борисов в една камара проблеми. Например битката с президента Радев“, кометира причините довели до оставката на Цветанов, Кольо Колев.

Политологът Димитър Ганев:

„Изключвам сценарий Цветанов да започне работа в друга партия. Това означава да влезе във война с Борисов, но такива индикации няма“, каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Димитър Ганев.  Той посочи, че Цветанов е човек, който от създаването на партията е вкоренил себе си в нея.  „Въпросът не опира само до личността. Това с Цветанов е само началото на сериозен процес – подмяна на елита на ГЕРБ на местно ниво“, заяви още Ганев.  Според него, много от структурите са лоялни на Цветанов и на ГЕРБ и „ако Борисов тръгне на война, тя ще бъде братоубийствена. Но със сигурност ще има промени в структурите“, коментира политическият анализатор.

Comments

comments