Александър Андреев е кандидатът на ГЕРБ за председател на ЦИК

Александър Андреев ще бъде кандидатът на управляващите от ГЕРБ за председател на Централната избирателна комисия (ЦИК), съобщи ръководителят на парламентарната група на партията д-р Даниела Дариткова, предаде БГНЕС

Андреев е настоящ член на изборната комисия и неин говорител, избран от квотата на управляващата партия, но в миналия мандат е заемал поста по предложение на БСП.

Предложението той да заеме овакантения от подалата оставка Стефка Стоева пост идва от неправителствения сектор и по конкретно от Федерацията на независимите студентски дружества, но е припознати от депутатите от ГЕРБ.

„Александър Андреев е доказан професионалист и с дългогодишен опит в изборното законодателство“, аргументира предложения Дариткова. „Смятаме, че тази кандидатура е достойна, професионално утвърдена, припозната от неправителствения сектор и ще бъде възприета като гаранция за работата на ЦИК в рамките на законодателната уредба и гаранция за провеждане на всички процедури, възложени на комисията с оглед на предстоящите избори за гарантиране на прозрачен и коректен изборен процес“, допълни още тя.

Процедурата изисква Александър Андреев да бъде изслушан от Комисията по правни въпроси, а кандидатурата му да бъде окончателно одобрена след гласуване в пленарна зала.

Comments

comments