Акция на полицията в Петрич срещу разпространението на наркотици

Акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на РУ-Петрич.

На 16.09.2021 г., в обезлесен участък в местността Яворо, землище на с. Генерал Тодоров, общ. Петрич, са открити засадени около 38 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 114 килограма. За случая уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354В, ал.1 от НК.

На същата дата в гр. Петрич, полицейските служители са проверили жилище в града, обитавано от 44-годишен мъж, у когото е намерено и иззето около 0,56 грама наркотично вещество, реагиращо положително на амфетамин. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354А, ал.3 от НК.

При извършена, около 16:30 часа на 15.09.2021 г. в с. Първомай, общ. Петрич, проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с 21-годишен водач от гр. Благоевград, от полицейските служители е установено, че водачът на автомобила шофира след употреба на наркотични вещества. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е бързо производство.

Comments

comments