Агенцията по заетостта приема предложения за социални иновации

prebroiavane-627520-810x0

Стартира нова инициатива на Агенцията по заетостта за събиране на предложения за социални иновации. Ще се осигури непрекъснат прием на нови идеи или нестандартни решения, които след преценка на приложимостта им, могат да бъдат реализирани, съобщи пресцентърът на Агенцията.

Иновациите трябва да са в сферата на изпълнение на държавната политика по насърчаване на заетостта, защита на пазара на труда, професионално ориентиране и обучение на възрастни, както и за извършване на посредническа дейност по информиране и наемане на работа. Очакванията на Агенцията по заетостта са новите идеи да водят до улесняване на достъпа до информация и като цяло до повишаване качеството и ефекта на предоставяните от нея услуги.

За улеснение на желаещите да участват е подготвен „Формуляр за подаване на предложение на иновация”. Той обаче не е задължителен и всеки, желаещ да изпрати своята идея, може да я опише в свободен текст.

Попълненият Формуляр или предложенията в свободен текст могат да бъдат изпращани по електронна поща на адрес: innovation@az.government.bg.

Инициативата за събиране на предложения за социални иновации е взаимствана като добра практика от Френската служба по заетост и е включена за изпълнение в Стратегията за модернизация на услугите на Агенцията по заетостта за гражданите и бизнеса до 2020 година.

Comments

comments