Адвокат Мария Георгиева: Днес е светъл празник за нас, няма да протестираме!

3

„Днес е светъл празник за нас, адвокатите, и ние го отбелязахме по изключително хубав начин – с ново начало, засаждайки 140 дървета по случай 140-годишнината от Търновската конституция. Няма организиран протест пред съдебната палата в Благоевград, не смятам, че това е начинът да отбележим своя празник“, така председателят на Адвокатската колегия в Благоевград коментира въпроса ще се включат ли адвокатите от Пиринско в националния протест за правова държава, организиран в цялата страна.

Както Благоевград нюз писа, адвокати от всички градове излизат в Деня на юриста и Конституцията пред съдебните палати във всеки район. Протестът се организира от Фейсбук общността на българските адвокати.

Адвокатите протестират срещу неприемането на Закона за адвокатурата, който година и половина отлежава в Народното събрание. Те също така не приемат избора на министъра на правосъдието, защото от него зависи пряко работата на адвокатурата. Общността протестира и срещу Закона за мерките срещу изпиране на пари.

А в Благоевград, Адвокатската колегия символично отбеляза днешния професионален празник на юристите и 140 -годишнината от приемането на Търновската конституция. В града вече има „Алея на конституцията“, състояща се от 140 дръвчета от вида „Пауловния“ – дървото на бъдещето, които бяха засадени на алеята над Аквапарка по пътя за парк Бачиново.

Дръвчетата са поръчани от пловдивски разсадник и са от вида „Пауловния“ – дървото на бъдещето.

Гранитна плоча с надпис „Алея на Конституцията“, бе поставена в самото начало на алеята.

01 4

Comments

comments