Три катастрофи на АМ „Тракия“ днес, пострадаха четирима души

2111699050

Четирима души са пострадали при катастрофата в района на 105 км на АМ „Тракия“, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР- Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от агенция „Фокус“. В автомобил, който катастрофира в района на 105 км на автомагистрала „Тракия“, е имало общо 5 души.

Той обясни, че шофьорът на лекия автомобил е загубил управлението или е засечен от друг автомобил. Лекият автомобил се е качил върху разделителната мантинела между двете платна. На мястото има екипи на пожарната, полицията и „Спешна помощ.

Пострадалите са с различни наранявания, но няма опасност за живота им. „Една от пътничките дори няма нужда от специална медицинска помощ“, коментира Стоянов. По думите му в близост но мястото на катастрофата е имало и линейка от София, като медицинският екип се е включил, за да помогне. Движението през проблемния участък е затруднено.

По-късно на същото място са станали още две верижни катастрофи, но без пострадали. Единият инцидент е в платното в посока София, а другият в платното за Пловдив. След първата катастрофа водач на турски ТИР е намалил скоростта, за да избегне удар, но в задната част на камиона са се ударили последователно три турски леки автомобила.

От другата страна три или четири автомобила, които са намалили скоростта или са спрели, за да видят какво се случва, са се ударили, обяснява говорителят.

„Голям проблем са хората, които любопитстват, за да видят какво се случва и на практика стават причина за нови проблеми. Движението е затруднено, регулира се от екипи на „Пътна полиция“, ако се наложи то ще бъде отбито, но за сега няма такава необходимост“, допълни Стоянов.

*сн. Емил Кацаров, бтв

Comments

comments