Двама ранени, единият с опасност за живота, след катастрофа в Кресненското дефиле

Двама са ранени, между които единият с много тежки последици за здравето си, при автомобилна катастрофа тази сутрин на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, съобщава БГНЕС.
На влизане в дефилето откъм Симитли рано тази сутрин (към 6 часа), на ляв завой лек автомобил “Мерцедес” с разградска регистрация излиза от платното на пътя и се блъска в основата на билборд. Най-вероятно водачът му е бил заспал. Колата е управлявана от 55-годишният Б.Х., който е приет в МБАЛ-Благоевград с травма на гърдите. Транспортиран е до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с линейка на ФСМП-Симитли. Пострадалият е контактен, а в момента е на рентген.
20-минути спасителите рязаха ламарините, за да извадят вторият пострадал пътник от предната седалка на возилото. Мъжът, на видима възраст 55 години, е в много тежко състояние – има политравма и няколко пъти той изпада в критично състояние, наложи се електрошок. Все още не може да бъде качен на скенер. Две патрулки, пожарни и линейки пристигнаха на местопроизшествието. “Мерцедес”-ът 180 има еърбек само пред водача. Ударът в основата на билборда е откъм пътника, той е с вероятни фрактури на глава, гърди, таз и крака. Движението през участъка на катастрофата се извършваше до 7 часа в едната пътна лента.

Comments

comments