Двустранната среща между Путин и Тръмп ще е на 7 юли

item_putin

Срещата между президента на Русия Владимир Путин и държавния глава на САЩ Доналд Трънмп ще се проведе на 7 юли в Хамбург по време на G-20. Това заяви пред журналисти помощникът на Путин Юрий Ушаков, съобщава „Интерфакс“.
Прессекретарят Дмитрий Песков допълва, че се планира „пълноценна среща” между двамата лидери. „Засега мога са да кажа, че президентът е насрочил поредица от двустранни контакти (по време на G-20 бел. ред.)“, добавя Песков. Белият дом също потвърждава информацията за предстоящата среща в Хамбург, съобщава NBC.
По официални данни планът на срещата между двамата все още не е потвърден. CNN пише, че Путин и Тръмп ще обсъдят ситуацията в Сирия и поддръжката, която руската страна оказва на Башар Асад. В разговора може да бъде засегнат и конфликтът в Украйна.
Москва се надява, че на предстоящата среща ще се изяснят перспективите на отношенията между двете страни. Руски и американски експерти се съмняват, че преговорите ще доведат до практически договорености: в условията на настояща конфронтация дори съвместно изявление ще се счита за постижение.
За среща между двамата държавни глави се заговори след третия им телефонен разговор. Тогава Кремъл нарече разговора „делови и конструктивен”, а Белият дом „много добър”.

Comments

comments