БСП пуска сигнал до прокуратурата заради скандала с НДК

item_ndk

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че днес ще бъде внесено предложение за създаване на анкетна комисия, която да провери случващото се с НДК. Партията ще изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със скандалите, които се случват през последните дни.

Днес се очаква премиерът Бойко Борисов да внесе предложение за връщане на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК и член на борда на директорите на НДК.

Вчера Борисов взе решение министър Лиляна Павлова да не отговаря за НДК, след среща с нея, Боил Банов и Мирослав Боршош. Министър-председателят предложи още правата на държавата в НДК да упражнява министърът на културата Боил Банов.

Междувременно министърът за Българското председателство за Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова благодари на премиера, че й отнема управлението на Националния дворец на културата, за да може да се фокусира върху същинската работа по политическите приоритети по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС.

Припомняме, че в понеделник Павлова уволни Мирослав Боршош заради „системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите“, а ден по-късно Борисов го върна на поста му.

Comments

comments