Румен Радев към Макрон: Без Франция няма Европа

радев

„Поздравявам Еманюел Макрон за убедителната му победа на президентските избори! Без Франция няма Европа“. Това е написал президентът Румен Радев на страницата си във Фейсбук.
„Вотът на френския народ потвърждава неговата привързаност към споделените ни ценности: свобода, солидарност, единство в многообразието и споделени отговорности за общото бъдеще на съюза“, е посочил българският държавен глава. „Вярвам, че Еманюел Макрон, който въплъти тези очаквания на французите и на всички убедени европейци, ще вложи тази политическа енергия в укрепването на единството на ЕС, което днес е поставено на изпитание“, посочва Румен Радев.
Президентът изразява убедеността си, че Франция е избрала президент, който ще работи за родината си със същата страст, с която тя го издигна, припозна и избра за свой лидер.
Премиерът Бойко Борисов е изпрати поздравителна телеграма до Еманюел Макрон във връзка с постигнатия резултат на изборите за президент на Република Франция, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.
Борисов отбелязва, че категоричната подкрепа за кандидатурата на г-н Макрон е потвърдила желанието на френския народ за съхраняване на европейските ценности, принципите на свободата и демокрацията. „Уверен съм, че отношенията между България и Франция ще продължат да се развиват динамично за просперитета и благото на нашите народи в обединена и силна Европа“, допълва министър-председателят.

Comments

comments