ГЕРБ с 5 мандата в Пиринско, БСП-3, ДПС-2, Обединени патриоти – 1

129551-mandati-oblast-blagoevgrad-1

При обработени почти 100% от протоколите в Централната избирателна комисия, напълно ясни са кой взима 10 мандата в област Благоевград. Най-голям шанс за 11-ия мандат има партия ГЕРБ и по този начин партията на Бойко Борисов ще излъчи 5 депутата от Първи многомандатен избирателен район – Благоевград. Това сочат първите изчисления на разпределението на мандатите от 01 МИР Благоевград.

За сега със сигурност ГЕРБ има 4-ма депутати от Пиринската листа, БСП – 3, ДПС – 2, а Обединените патриоти ще излъчат 1 депутат. Петата партия, която влиза в парламента – ВОЛЯ, има много слаб резултат в област Благоевград. За нея са гласували 3 922-ма души или 2,53% от отишлите до урните вчера в Пиринско. Най-вероятно нейните гласове ще се пренасочат към друг избирателен район, където ще има по-голям шанс да спечели депутатско място. Остава 1 мандат, който трябва да се разпредели и най-големи шансове за него има ГЕРБ.

Точно кои кандидат депутати ще влязат в бъдещия парламент, ще стане ясно след излизането на преференциалния вот от областта.

e-79.com

Comments

comments