Мариян Трунгов : Младите хора като мен, обикновено гледат безучастно на политиката, без да осъзнават, че именно ние можем да осъществим промяната

Mariqn

Днес ще ви представим Мариян Трунгов – един млад човек, поемащ по трудния път на политиката, защото иска да направи нещо значимо, вместо да гледа отстрани. Какво е провокирало един 25 годишен младеж да влезе в битката за следващия парламент, ще разберете от самия него:

1.Най-важното за вас – години, образование, семейно положение (ако искате), с какво се занимавате – зодия, хоби…

– Казвам се Мариян Трунгов, на 25 години и съм от гр. Сандански, все още не съм семеен. Завършил съм компютърни системи и технологии. Имам собствен бизнес. Земеделски производител съм и имаме оранжерии за производство на зеленчуци.Изпълнявам активно проекти по европейски програми.

2.Защо започнахте са се занимавате с политика?

-Младите хора като мен, обикновено гледат безучастно на политиката, без да осъзнават, че именно ние можем да осъществим промяната. Мисля, че младите хора трябва да работят за тази държава и развитието и, да, много е лесно е да заминеш в чужбина, но кой ще остане тук и ще се бори за тази държава тогава?!

3.Защо Реформаторски блок – Глас народен?

-За да не се раздробява дясното, тъй като то е важно и за икономиката и за ориентацията ни към Европейския съюз.

4.Кои са първите три неща, които ще свършите в 44-я Парламент?

-Едно от най-важните неща е да сe продължи и реформата в съдебната система. Корупцията е повсеместна и това трябва да се промени, защото иначе ще е трудно да променим каквото и да било .
Важно е също да се насърчават инвестициите, за да се подобри икономиката и да се създадат нормални условия за работа и развитие на хората.
Малкия и среден бизнес също трябва да бъде подпомаган, защото той е важен като цяло за развитието на нашата икономика, важен е и за хората, които са решили да останат и да работят в България.

5.Водещо за Вас е….

– Водещото за мен е да докажа, че младите хора в тази държава могат и искат да променят статуквото. Ние не бива да сме безразлични към случващото се около нас. Искам да работя и да покажа, че има смисъл. Познавам отлично проблемите на младите хора и мисля, че мога да съм полезен в разрешаването им, затова искам да участвам в този процес.

Comments

comments