Остават 5 дни за заявления за гласуване по настоящ адрес

izbori

5 дни имат избирателите, искащи да гласуват по настоящ, а не по постоянен адрес, да го декларират, като подадат нужното за целта заявление. Кампанията за избори за Народно събрание 2017 на 26 март стартира, като часовникът вече е на режим обратно броене за редица срокове. Единият от тях е и за заявленията.
Опцията да се възползват от възможността да гласуват по настоящ, а не по постоянен адрес имат гражданите, при които двата адреса са в различни населени места.
За целта тези избиратели трябва да подадат заявление до общинската администрация Симитли до 11 март включително. След като избирателят подаде заявление за гласуване по настоящ адрес, от общинската администрация уведомяват по служебен път колегите си, отговорни за постоянния адрес. Те от своя страна изключват лицето от секцията, където е разпределено по лична карта. Онези граждани, които имат трайни увреждания могат да гласуват пък в подвижни секции. Заявленията за тях също се подават в общинска администрация.

Със заповед номер 137 от 01 март 2017г. на кмета на Община Симитли Апостол Апостолов на територията на симитлийска община е разкрита и подвижна секция. Тя ще обслужва гласоподаватели в невъзможност да се придвижат самостоятелно до изборните урни. В мобилната секция могат да гласуват само избирателите със затруднения, но не и членове на техните семейства.

Comments

comments