Юноша на Пирин Бл донесе нова победа на Верея

Новакът в Първа професионална лига Верея Стара Загора записа втората си победа в елита, надделявайки над Ботев Пловдив. Възпитаниците на Александър Томаш се наложиха с минималното 1:0 след гол на Методи Костов. Голът бе дебютен за нападателя в първия футболен ешелон у нас. Костов е роден в село Ново Делчев и е юноша на Пирин/Благоевград/. Освен че има два периода при орлетата е играл и за Миньор Перник и Септември/Симитли/
Двубоят на стадиона в Стара Загора бе изгледан и от бившия национал Димитър Бербатов, който продължава да бъде без отбор, след като напусна ПАОК.
Двубоят започна двуостро, като в първите няколко минути двата тима направиха няколко интересни атаки, но така и не успяха да се изненадат. Постепенно темпото спадна, а играта започна да се води предимно в центъра на терена.
Домакините успяха да излязат напред в резултата още с първата си по-опасна и интересна атака. Голът за новака в елита дойде в 21-ата минута, а попадението бе първо за Костов в Първа лига.
Така Верея записа втората си победа в Първа лига и в същото време нанесе второ поражение за канарчетата от началото на шампионата.

Comments

comments