ВИП ложи и закрити трибуни на стадиона в Благоевград

Закрити трибуни, ВИП зона и стаи за журналисти, както и подмяна на седалки планира община Благоевград за стадион „Христо Ботев“ в града. Местната администрация ще кандидатства с проект за ремонт и модернизация на градския стадион пред Министерството на младежта и спорта. Това решение беше взето днес на заседание на общинския съвет. Целта е подобряване на съществуващата инфраструктура.
Стадионът разполага с добре подържано тревно покритие и осветление. Фактор, допринасящ за големия интерес за провеждане на приятелски и официални срещи на национално и международно ниво. Осъществяването на ремонтните дейности ще допринесе за възможност за кандидатстване за лиценз от УЕФА.
Финансовата помощ, която е безвъзмездна, отпускана от Министерството на младежта и спорта предоставя за реализирането на проекти в конкретната област до 5 000 000 лева.
Общината работи и за изграждане на спортно-възстановителен център с леглова база и трибуна. Проектното предложение пък е част от политиката на кметския екип за развитието на спорта и подобряване на спортните бази.
През последните години се обновиха Спортният интернати футболните игрища в село Рилци. Общината е сред единиците в страната, която предоставя базите си за безвъзмездно ползване на спортните клубове.

Comments

comments