Общинският съветник Калоян Хаджийски осъди кмета на Благоевград Атанас Камбитов

Общинският съветник в Благоевград и лидер на „Демократи за силна България“ Калоян Ханджийски спечели дело срещу кмета на града Атанас Камбитов.
Хаджийски е първият местен парламентарист, който заведе дело в Административен съд заради отказ от обществена информация, свързана с отдаване без търг или конкурс на 28 търговски обекта в централна градска част на цигареното дружество в Благоевград срещу сумата от 300 000 лева за 10-годишен период.
Съдия-докладчикът Ваня Вълкадинова постанови, че отказът на градоначалника е противозаконен и с решение се разпорежда копие от договора да бъде предоставен в срок от 14 дни.
„Това е трето дело, което печеля срещу кмета Атанас Камбитов. Удовлетворен съм от съдебното решение, но въпреки всичко не вярвам, че градоначалникът ще го спази и ще ми предостави исканата обществена информация, която касае правото на информираност на всички хора в общината. Два пъти официално поисках достъп до параметрите на сделката – като гражданин и като общински съветник. И двата пъти ми бе отказано с голословни мотиви. За мен е известна причината защо този договор не става обществено достояние. Нарушен е Законът за обществените поръчки. Не е обявен търг. Затова заведох делото и разбира се спечелих на първа инстанция. Очаквам, че ще го обжалват, както стана с делото, заведено от предаването „Господари на ефира“ по същия казус. Очаквам и прокуратурата да образува производство“, заяви лидерът на „Демократи за силна България“.
Припомняме, че предишните две дела, спечелени от Ханджийски, са срещу наказателни постановления за глоби в размер на 3000 лева, издадени от администрацията на кмета Атанас Камбитов за агитационни материали по време на парламентарните избори и на вота за Европейски парламент.

Comments

comments