Атанас Стоянов: Нека никога не забравяме, че справедливата българска кауза все още е жива /ВИДЕО/

С ритуал по полагане на цветя Благоевград отбележи 135 години от рождението на българския революционер Тодор Александров. Церемонията, по повод годишнината, е организирана от Община Благоевград съвместно с ВМРО. Състоя се днес пред бюст-паметника на героя, намиращ се при сградата на Съдебна палата.

DSC_0891

Почит пред делото на последния некоронован цар на българите в Македония, отдадоха заместник кмета на община Благоевград Иво Николов, депутатът от Патриотичен фронт Атанас Стоянов, привърженици на ВМРО и граждани.
Пред присъстващите Атанас Стоянов припомни делото на Тодор Александров.

DSC_0915

„Тодор Александров, за няколко години след Малотурския преврат, успя да възстанови организацията на ВМРО, успя да я извади от пепелищата на Балканската и междусъюзническата война. Той възстанови и възкреси ВМРО..
Под негово ръководство ВМРО се бореше не само срещу турския поробител, а и срещу асимилационната политика на Сърбия към Македония, срещу подлата гръцка политика за откъсване на част от Македония към Гърция, а така също и срещу недалновидната и пасивна политика на редица български правителства към съдбата на Македония“, припомни Атанас Стоянов.

DSC_0925

„Най- малкото, което можем да направим е да почетем неговото дело и живот, отдадени на защита на българщината, в защита на поробените български територии. Нека никога не забравяме, че справедливата българска кауза все още е жива. Тази национална кауза е единението на изконните български територии Мизия, Тракия и Македония“, добави Атанас Стоянов.

DSC_0941

Comments

comments