Казахстан откри почетно консулство в Благоевград

Република Казахстан от днес официално има почетно консулство в Благоевград. Дипломатическата мисия беше открита от извънредния и пълномощен посланик на азиатската държава в България Виктор Темирбаев.

На събитието присъстваха областният управител Георги Динев, кметове от област Благоевград, представители на бизнеса и студенти от Казахстан, които се обучават в АУБ.

Рашко Динков е почетен консул на консулски окръг, който обхваща територията на области- Благоевград,Кюстендил, Пазарджик, Перник и Смолян. Припомняме, че г-н Динков е ръководител на компании, свързани с проектиране, изграждане и експлоатация на хидроенергийни обекти, производство и продажба на електроенергия, организация и строителство на сгради, съоръжения и техническа инфраструктура и други.

Преди официалната церемония по откриване на консулството се проведе среща-презентация – “ Възможности за икономическо сътрудничество и инвестиции между Република България и Република Казахстан”, на която Н.Пр. Темирбаев, заедно с почетният консул Рашко Динков разговаряха с представители на бизнеса в региона.

„Независимо, че консулството е ситуирано в Благоевград, съм си сигурен, почетният консул Рашко Динков ще успее да се включи във всички важни инициативи в района, за който отговаря. Както и да бъде своебразен мост между Република Казахстан и Република България за всички дейности, които биха спомогнали за затвърждаването на добрите взаимоотношения между двете държави.”, каза Негово превъзходителство.


Почетният консул на Република Казахстан Рашко Динков заяви категоричната си подкрепа и готовността си за съдействие в обединените усилия на бизнеса от региона и академична общност в Благоевград за многоаспектно сътрудничество с Република Казахстан.

„Моята цел, чрез постоянна целенасочена работа и срещи да създадем устойчива връзка между България и Казахстан и да допринесем за увеличаване на възможностите за сътрудничество между двете страни в икономическата, културно-образователната, туристическата и други области.”, каза почетният консул Рашко Динков.

Почетното консулство на Република Казахстан на адрес: Благоевград, бул. „Арсений Костенцев“ 7.

Comments

comments