Кирил Добрев: За да има повишаване на доходи и пенсии, трябва икономика на светло

            „За да има работеща икономика, тя трябва да е на светло. Колкото по-светла е икономиката, толкова повече данъци ще влизат в държавата и толкова повече възможности ще има за повишаване на доходите на хората. Това е нещо, към което трябва да насочим усилия.“ – каза пред работещите в шивашкото предприятие „Пирос“ в Сандански водачът на листата на БСП – Обединена левица в 1 МИР Кирил Добрев. „Инвестициите в този сектор са важни. Това предприятие е пример за смелостта да се инвестира в процеса по създаване на готова продукция. Ще подкрепя реализирането на собствени марки и собствена продукция в този бранш.“ – допълни още той.

Пред Кирил Добрев и кандидат-депутатът от листата на БСП – Обединена левица Младен Тимчев, собственикът на „Пирос“ Володя Стоянов сподели множеството проблеми в сектора – липса на кадри като механици и конструктори в шевното производство, бригадири, сблъсъкът с работа на черно в придружаващи дейности, нелоялна конкуренция и други. Подобни проблеми са пречка и в други предприятия от леката промишленост в региона, който е на последно място по доходи в България.

Част от решенията на БСП – Обединена левица са подобряване на достъпа на малките и средни предприятия до финансиране чрез преференциално кредитиране от Българската банка за развитие, държавни гаранции за българските предприятия за достъп до нови пазари чрез частично или пълно покриване на риска чрез Българската агенция за експортно застраховане. БСП – Обединена левица ще настоява за намаляване на административната тежест и процедури за микропредприятията.

Comments

comments