Шестметрова фигура на Света Богородица с Младенеца пази Разлог

С официална церемония ще бъде открита мраморната фигура на Света Богородица с Младенеца в Разлог. На 12 октомври в 13:00 часа, ще се проведе церемония по откриване на вече завършената мраморна фигура на Света Богородица с Младенеца, която е позиционирана в центъра на кръговото кръстовище при МБАЛ „Д-р Асен Велев“.

Фигурата е с внушителната височина от 6 метра и е дело на местния скулптор Асен Ботев. Събитието ще започне с водосвет. В официалната церемония участие ще вземе Първият български хор-Свищовският хор „Янко Мустаков“, удостоен с най-високото българско отличие в областта на културата – орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен. Хорът е участвал в редица български и международни хорови фестивали и конкурси. В състава му участват певци от различни възрасти и професии, а репертоарът му включва светска и духовна музика от всички стилове и епохи.

Община Разлог кани жителите и гостите на Разлог на церемонията по откриване на мраморната фигура на Света Богородица с Младенеца.

В тази връзка от община информират, че по време на мероприятието, ще бъде затворено за движение кръговото кръстовище между улиците „Опълченска“, „Черна река“ и „Св. Св. Кирил и Методий“ (кръговото кръстовище при МБАЛ „Д-р Асен Велев“ в Разлог).

Comments

comments