Разлог бе домакин на официалната церемония по връчване на Вторите годишни награди на предаването „Гозбата на България”


Разлог бе домакин на официалната церемония по връчване на Вторите годишни награди на предаването „Гозбата на България”. Церемонията започна с пристигащите мотоциклети, които участваха в благотворително мотошествие „Крилете на доброто“, организирано от Обшина Разлог. Участваха мотоциклетисти от клубове от няколко града в България.
Събитието бе съпроводено от кулинарно изложение „Гозбите на Разлог“, в което участие взеха местни био производители – производители на млечни и месни продукти, печива от местни пекарни, представители на хотелиерския бизнес и передставители на две от учебните заведения в Разлог.
В сърцето на Разлог се носеше ароматът на печивата на баничарница „Илияна“, „Пекарната на Влади“, „Катрин Бейкъри“ и пекарна „Ейова ире“.
Млечните продукти носеха духа на традицията и натуралните съставки, отгледани в Разлог. На шандовете, всеки можеше да вкуси от продуктите на Млекопреработвателно предприятие „Векир“; Млечни продукти „Пирин“; Млечни Продукти „Велес“; „Козле ООД“; „Матанд“.
Фирма „Агроланд” ООД представи лютеници, айвари, сладка и мармалади по традиционни български рецепти.
Био ферма Моравско село представи зеленчуци и плодове и чисти био фермерски продукти с неповторим вкус.
В „Катарино“ следват концепцията „От фермата до масата“ и сами произвеждат всички месни и млечни продукти, които сервират в заведенията на комплекса.
Неизменна част от днешното събитие бяха и две от професионалните ни гимназии РПГ „Никола Стойчев“ и Професионална гимназия по механизация на селското стопанство, които също представиха своето производство.
Местните производители показаха традиционни продукти, приготвени с грижа, внимание и майсторство, които се предават от поколение на поколение.
Назад във времето ни върнаха от Исторически музей – Разлог, а бабите от клуб „Втора младост“ ни научиха на традиционни гозби от Разлог, стари рецепти, съхранили се през годините.
Община Разлог изказва благодарност към всички, които участваха в благотворителното мотошествие „Крилете на доброто“ и в кулинарното изложение „Гозбите на Разлог“ и предоставиха възможност на всеки да подкрепи каузата на фондация „Ан-Бо“, която е посветена на подпомагането работата в полза на децата със специални образователни потребности.
Церемонията по връчване на Вторите годишни награди на предаването „Гозбата на България” бе „украсена“ от гласовете на Добърските баби- живите съкровища на ЮНЕСКО и от ритмичните народни танци на Танцов клуб „Лудовица“, с ръководител Илиана Балева. Сред официалните гости бяха: ръководството на Община Разлог, Росен Желязков, Баба Дешка, баба Леса, Румяна Джибова, Проф. Надя Миронова, Румяна Благоева Шеф Снежи Орлова, Николай Колев.
Бяха връчени награди в девет категории.
А Голямата награда на Гозбата на България 2024, бе връчена от инж. Гергана Костова- зам.-кмет по социални дейности в община Разлог, която благодари, че именно Разлог е домакин на тазгодишните награди на предаването и пожела на присъстващите да продължават да готвят с любов.

Comments

comments