До месец започва рехабилитацията на второто платно на булевард „Панония“

В края на юли или началото на август се очаква да започнат строително-монтажните работи по второто платно на булевард „Панония“, съобщиха за БТА от община Видин.

Предвидените дейности включват преасфалтиране на пътното платно, обособяване на велоалея и на паркоместа, подмяна на парапетите в разделителна ивица, подмяна на настилката на тротоарите, преасфалтиране на кръговите движения, изграждане на ново кръгово на входа на ж.к. „Панония“ и нова маркировка. За повишаване на пътната безопасност ще бъдат монтирани разделителни колчета между велоалеята и паркоместата, както и ще се изградят намаляващи скоростта съоръжения, уточниха от общинската администрация.

На 21 юни кметът д-р Цветан Ценков е сключил договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройство за финансиране в размер на 3,5 млн. лв. на обект „Рехабилитация на бул. „Панония“ от ул. „Цар Иван Асен II“ до ул. „Гео Милев“. Общата стойност на поръчката е почти 7 млн. лв., като това е втория транш, който осигурява средства за ремонт на другото платно на булеварда.

Не е необходимо да се провежда отново обществена поръчка, защото има избран изпълнител, който ще продължи да изпълнява договора си. Това е фирмата, която извърши първия етап от ремонта на основната пътна артерия в града,  допълниха от община Видин.

От там съобщиха още, че по време на рехабилитацията булевард „Панония“ ще бъде затварян на етапи – от кръгово до кръгово, за да се избегне затруднение в трафика.

БТА припомня, че първата копка на рехабилитацията на дясното платно на булеварда в посока ж.к. „Панония“ беше направена на 1 август миналата година. Срокът за изпълнение е две години от датата на подписване на договора с фирмата-изпълнител, уточниха от община Видин.

Източник:БТА

Comments

comments