Теди Николов, кандидат за депутат от ПП-ДБ: Смятам, че има какво да дам, не само на коалицията, но и на всички хора


Теди Николов е роден в Петрич. Завършва в ПГ Пейо К. Яворов, гр. Петрич. Дълги години той е част от ЦПЛР-ОДК Петрич и за кратко време води собствено предаване в ТВ Запад.

След завършването си, като повечето младежи, се насочва към по-големите градове и продължава образованието си в София. Там завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Политология“, а след това и една от новите магистърски програми на УНСС – „Противодействие на корупцията“, а след това продължава обучението си в департамента за продължаващо обучение на Оксфордския университет и получава квалификация от там. В момента е докторант по социология. Работи в сферата на миграционното право в София.

„Занимавам се пряко с политика от 2021, но винаги съм бил политически активен. За мен младите хора трябва да са ангажирани постоянно със социално-политически теми, защото имаме енергията и носим духа на промяната в себе си. Хората не можаха да разберат едно нещо – промяната не идва от друг, промяната е в нас. И когато ние самите се променим и поемем по правилния път, нещата ще се наредят.“. Казва младият кандидат за народен представител.

На въпроса защо е в листата, Теди отговаря така:

„Когато си пряко ангажиран с политика, рано или късно ще си ангажиран и с избори. Аз съм в листата, защото наистина смятам, че има какво да дам, не само на коалицията, но и на всички хора. Защото имам желание, а има ли желание, има и начин.“

„Нищо не е непоправимо. Нашите институции имат много дъски за дялане, но ние сме тези, които трябва да свършат тази работа. Промяната трябва да започне от нас.“ Споделя още той.

Теди е оптимист. Той си представя по-различна България. Той мечтае неговите деца да имат възможността да получат образованието, което искат в България и вродния му град Петрич, както и да могат да намерят работа и възможност за развитие на база своето образование, а не по втория начин.

Comments

comments