Как да избираме правилната козметика според нуждите на кожата

 

Съществуват продукти според типа кожа – чувствителна, склонна към омазняване или нормална. Когато избираме козметика, е важно тя да гарантира липсата на нежелани странични ефекти. Детската козметика трябва да се купува с повишено внимание, тъй като този орган при децата е изключително нежен. Специалистите от утвърдения козметичен бранд Vichy ни съветват да залагаме на продукти с доказано качество.

Какви продукти за лице да използвате

Фотопротекцията на лицето се изразява в правилно почистване и добра хидратация. Според специалистите от Vichy е редно анти ейдж грижата да започва от ранна възраст. От Vichy съветват да направите тест за определяне на типа кожа. Какво да изберете:

  1. Кремове – използването им предпазва кожата ви от негативите на околната среда и хидратират. 
  • Дневният придава сияен вид. За дамите, които са в менопауза, от Vichy препоръчват да се използва Неовадиол – хипоалергенен продукт, който стяга кожата и компенсира загубата на липиди;
  • Нощните кремове спомагат насищането с кислород на кожата и действат регенериращо. Използването на такива с дълготраен лифтинг ефект не позволява нейното отпускане. Слънцезащитните кремове предпазват от вредните лъчи на парещото слънце.
  1. Околоочни гелове – околоочният продукт има за цел да озари вашия поглед. От Vichy ви съветват да избирате този вид козметика с висококачествено съдържание, за да се намалят до минимум тъмните кръгове.

Vichy

Какви са причините за косопада

Косопадът е явление, различно от нормалната подмяна на косата. Има множество причини за косопада – наследственост, прическа, психически или физически шок, смяна на сезоните и др. 

За справяне с проблема е редно да използвате препарати, които спомагат възстановяването на косата – ампулите за косопад са подходящи за използване от жени. Тяхната текстура не оставя косата мазна и е бързо попиваща. Можете да използвате шампоан против косопад. Предотвратява втвърдяването на колагена около космените фоликули и закотвя корена на косъма. Винаги избирайте според вашия тип коса – нормална, суха или мазна, съветват специалистите на Vichy.

Какво представлява медицинската козметика

Медицинската козметика се грижи не само за външната красота, но и за здравето. Тя елиминира дефектите по кожата, косата или друг участък. Всички продукти задължително са дерматологично тествани.

Специалистите от Vichy препоръчват да използвате козметика, не съдържаща химически синтезирани добавки. Фон дьо тенът е добре да бъде купуван винаги и само от аптеката. Това показва, че продуктът е без излишни съставки, които биха могли да предизвикат раздразнения върху кожата ви. Можете да подарите невероятно изживяване на себе си и ваш близък, като изберете комплект дезодорант рол он със или без парфюм.

Често тече промоция на различни продукти. Дори да пазарувате, възползвайки се от намаленията, най-важно е да се доверявате само на лицензирани марки, като Vichy.

Comments

comments