Здравното министерство препоръча носене на маски по празниците

 

Министерството на здравеопазването направи няколко препоръки към обществото преди великденските празници. Те идват, след като в началото на април всички мерки в борбата с разпространението на коронавируса станаха препоръчителни. В последните седмици се отбелязва тенденция на все по-малко заразени и настанени в болница.

 

Сред препоръките не се посочва нищо конкретно за посещението на църква на Великден, но от здравното министерство съветват да се носят маски и да се спазва дистанция на обществените места, като търговски центрове, магазини, базари, гари и автобусни спирки.

 

Препоръчва се още всеки с оплаквания и симптоми, характерни за COVID-19, да се самоизолира и да се консултира с личния си лекар. Срещите с възрастни роднини са посочени като рискови при всякакъв тип симптоми на коронавирус.

 

От министерството припомнят за задължителните хигиенни навици като миене на ръце и използването на дезинфектанти, както и за често проветряване на помещенията, в които сме. По възможност се препоръчва и да се избягват местата, на които се струпват много хора едновременно.

Comments

comments