Рашков обяви, че сестрата на Арнаудова работи в ГДНП, имало теч на информация

МВР министърът показа и документ как Борисов напуснал МВР, защото искал да остане в БКП

Намек, че сестрата на пиаркатана ГЕРБ Севделина Арнаудова, която бе задържана заедно с лидера на партията и бивш премиер Бойко Борисов и финансовия му министър Владислав Горанов, е изнесла информация към тримата за арестите им в качеството си на служител в полицията, направи вътрешният министър Бойко Рашков в интервю за бТВ.

По думите на Рашков сестрата на Арнаудова, която бе и медийният съветник в Министерския съвет в мандадтите на Борисов, работи в Главна дирекция „Национална полиция“, която осъществи задържанията на тримата миналата седмица, както и претърсванията и изземванията.

Министърът посочи, че в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова не са били открити уличаващи материали. Но посочи, че сестрата на пиарката на ГЕРБ работи в ГДНП. „Тя работи точно там където работи…“, заяви многозначително Рашков. И допълни, че имало изтекла информация, без обаче да посочи каква.

На въпрос не избърза ли МВР с арестите, като тримата бяха пуснати след по-малко от 24 часа, министърът отвърна:

„Не, разбира се, даже се забавихме“.

И пак напомни на какво се позовало министерството, за да направи задържанията „при неотложност“. Сигналът от гражданското сдружение БОЕЦ от декември м.г., твърденията на обвиняемия Васил Божков (беглец в Дубай) и докладът на финансовата инспекция за ощетяване на хазната с 559 милиона лева (с лихвите) за периода 2014-2019 г. от необлагането на хазартния бизнес на Божков.

„Те (прокурорите) не са прочели материалите. Пет години прокуратурата е направила всичко възможно да не приключи това производство (започнало през 2017 г., б.р.) и ръководителката на спецпрокуратурата казва, че това дали е потърсена отговорност от Горанов било следствена тайна. Над половин милиард лева за прокуратутрата нямат никакво значение“, заяви МВР министърът.

По повод „проверката“, която депутати от ЕНП, част от която е ГЕРБ правят на място в България и вчера се срещаха и с Рашков, министърът показа документ:

„Може би трябва да информираме ЕНП за комунистическото минало на инж. Бойко Методиев Борисов. Напуснал е МВР, защото не е искал да се деполитизира, защото е бил член на БКП“.

„Може би г-н Манфред Вебер (председател на групата на ЕНП в ЕП, б.р.) не знае че г-н Борисов е гравитирал около групировките, които през 90-те години се стреляха и убиваха по улиците на София“, продължи Рашков.

И предложи в МВР да се събере всичката налична за Борисов информация и направо да се изпрати на Вебер, вместо Европарламентът да харчи пари за командировката на представителите на ЕНП „да идват тук и да правят европейски парламентарен контрол в Министерския съвет“.

Comments

comments