Извънреден брифинг на Кирил Петков и Бойко Рашков: Прокуратурата саботира разследването

„Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж от Прокуратурата, ръководена от Иван Гешев“, заяви на извънреден брифинг премиерът Кирил Петков.

Минути преди 23:30 ч. в Министерски съвет Петков даде изявление с вътрешния министър Бойко Рашков. Те коментираха освобождаването от ареста на бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и на пиара Севделина Арнаудова.

По думите на премиера „в България независима прокуратура няма“ и тя спъва работата на всеки, който иска да работи срещу корупцията. Петков допълни, че прокуратурата се държи като адвокат на бившия премиер Бойко Борисов.

Вътрешният министър Бойко Рашков разкритикува бездействието на прокуратурата. По думите му нощният брифинг на СГП е направен след освобождаването на Борисов, Горанов и Арнаудова, за да няма време МВР да реагира.

„Дали прокуратурата упражнява своите конституционни задължения, или търси всякакви варианти, за да не разследва високопоставени лица?“ – попита той.

Рашков допълни, че прокуратурата е направила всичко необходимо, за да смачка труда на една структура на МВР. По думите ме брифингът на СГП е изобилствал от неверни твърдения. Той прогнозира, че тези действия на прокуратурата могат да са причина предполагаемите престъпления изобщо да не се разкрият.

Министърът съобщи, че полицаите са чакали с часове да обсъдят разследването си с прокурорите, но те не са искали и да се срещнат с тях.

„Нашата прокуратура намира за най-добре така да кореспондира със служителите на МВР – без да комуникира изобщо.“

Той допълни, че до ден днешен прокуратурата не е предприела никакви действия по разследването на МВР за АМ „Хемус“.

„Прокуратурата има един сериозен проблем – по този казус работи и Европейската прокуратура“, със задоволство отбеляза, че на тази структура те вярват много повече  и допълни: „Съжалявам за прокуратурата, че се изложи по толкова показателен начин тази вечер.“

Очаквайте подробности!

Comments

comments