Някой се опитва да създаде паника за цената на горивото в България

Бензиностанциите са пълни с коли, опитващи да заредят, в социалните мрежи вървят безумни слухове

Някой в България опитва сериозно да спекулира с цената на горивата по бензиностанциите и в резултат от цялата страна се появяват снимки на огромни опашки от автомобили по бензиноколонките.

Днес на много места цената на бензин и дизел премина 3 лв. за литър, а в социалните мрежи вървят слухове, че утре щяло да се стигне до 4 лв. за литър – безумно твърдение.

В мръсната кампания се включиха и политическа партия ГЕРБ. Те започнаха да качват снимки на опашките с надпис – „Продължаваме промяната“.

„Това е пълно безумие и някой умишлено го прави. Защо се прави е повече от ясно“, обясни енергийниЯт експерт Васко Начев на въпрос какво се случва в момента.

 

 

И продължи – днес пазарите затвориха на цена от 111 долара за барел, което „показа в прав текст, че няма да се поддадат на агресивната политика на Русия“, продължи той. 

Дори това, което виждаме в момента по бензиностанциите – над 3 лв. за литър гориво, е чиста спекулация.

„Реалната цена в момента е 2,75 лв. Вече е започнала спекулата и КЗК спи. Това е недопустимо“, заяви пред нас експертът.

КЗК – орган, който отдавна не работи адекватно, продължава да не казва нищо и продължава да не намира картел на пазара на горива у нас.

И още нещо – Васко Начев обръща внимание на времето, по което спекулативната атака се случва – вечерта преди почивен ден, така че да може да не се осъществи бърза реакция от властите. 

В заключение – причина за паника на пазара просто няма. Цените може би ще вървят нагоре, но плавно и без да се стига до крайности. При всички положения утре цената на бензиностанциите няма да достигне до 4 лв. за литър.

 

Comments

comments