Захари Хаджийски положи клетва като общински съветник

Захари Хаджийски положи клетва като общински съветник, след като Гергана Муртова напусна местния парламент, за да стане част от екипа на кмета Илко Стоянов.

Това се случи на днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград, което започна именно с тази ротация. Решението на Общинска избирателна комисия представи председателят ѝ адв. Мартин Бусаров.
Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков поздрави новия общински съветник Захарин Хаджийски, пожелавайки му успешна работа. Тасков предложи Хаджийски да попълни местата в постоянните комисии, които са освободени от Гергана Муртова.

Става дума за Комисията по устройство на територията, комунално – битово обслужване, екология и транспорт и Комисия по обществения ред, сигурност, противодействие на корупцията и установяване на конфликт на интереси.

От своя страна общинските съветници одобриха проекта за решение. Сесията продължи с попълване на състава на комисията за избор на обществен посредник на Община Благоевград. За заемане на мястото на Рашко Динков бе предложен Иван Ризов, който получи почти пълна подкрепа от своите колеги.
Източник: E79 News

Comments

comments