„Демократична България“ поиска правителство за зимата

 

С третия мандат четирите партии в 46-ия парламент извън ГЕРБ и ДПС да се опитат да си извлекат уроци и за кратко да излъчат управление, което може да осигури първа помощ на страната. Това поиска съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов на консултациите при държавния глава.

Според него формулата е с третия кризисен мандат да се състави правителство за зимата, а ключовият елемент е готовността на „Има такъв народ“ да влязат в разговори с останалите партии. Засега от партията на Слави Трифонов твърдят, че няма да подкрепят правителство с третия последен мандат.

 

„Изправени сме пред предизвикателства, които изискват съставяне на редовно правителство. За да сполучим в третия мандат се изисква диалог, консенсус и компромис“, каза държавният глава, като уточни, че намерението на ГЕРБ-СДС е да върне втория мандат неизпълнен. Той попита „Демократична България“, която определи като активен фактор в диалога, дали трябва да се промени нещо в подхода за преговори в Народното събрание.

 

„Поставихте пръста в раната. Залогът е в третия мандат. Страната е изправена пред комбинация от кризи и мисля, че всички трябва да осъзнаем отговорността си и с третия мандат да опитаме да компенсираме дефицитите на подхода си и за зимните месеци да имаме правителство. Избирателите не са дали на никого доминиращата роля. Диалогът и възможността за търсене на пресечни точки са ключови“, обяви от своя страна Христо Иванов. Според него липсата на диалог е рецепта за липса на прозрачност.

От „Демократична България“ в срещата участваха и Атанас Атанасов и Борислав Сандов.

Comments

comments