Христо Иванов: Гешев и Борисов да си понесат отговорността за полицейското насилие

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов поиска за пореден път оставката на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Поводът са кадрите, показани на извънредно заседание на комисията за разследване на полицейското насилие и подслушването в парламента вчера. На тях се виждат удари, затискане, побой и други примери за неприемливо поведение на полицаи под колоните на Министерски съвет. Камерата там е записала задържането и ударите над протестиращи в една от първите размирни вечери на протестите срещу Борисов и Гешев от миналата година – 10 юли.

„Тук не става дума, че група полицаи са си изпуснали нервите, става дума за част от целенасочена, политически поръчана и политически и институционално прикрита операция по изтръгване на свободата от ръцете на българските граждани. Хората, яхнали в този момент държавата – Гешев и Борисов, смятат, че тя им е бащиния. Смятат, че с всички средства могат да пазят своята власт“, коментира Иванов.

Той заяви, че парламентарната група на обединението ще направи всичко възможно полицаите да си поемат отговорността, а и не само те.

Comments

comments