ГЕРБ води пред ИТН в 1 МИР , в община Благоевград партията на Слави Трифонов повежда

 

ГЕРБ води пред „Има такъв народ” в Благоевградска област с около 3500 гласа. Това съобщиха неофициално от един от партийните щабове към 21.30 часа на база обработени 30% от протоколите.

В най-голямата община на Югозапада – Благоевградска, резултатите обаче се очертават по-различни. Въз основа на протоколи в 96 от общо 142 секции „Има такъв народ” е на първо място – за нея в община Благоевград са гласували 5565 избиратели, съобщиха от щаба на партията. ГЕРБ остава втора с 4902 гласа, трета е „Демократична България”, подкрепена от 2800 избиратели, следват БСП с 2500 гласа, ДПС е пета политическа сила с 1280 гласа и последна в Благоевград е партията на Мая Манолова „Изправи се! Мутри вън!” с 1100 гласа.

Екзитполът на различните агенции даваше изключително близки резултати между ГЕРБ и „Има такъв народ”, като разликата беше по-малко от 1 процент, без да се отчитат гласовете от чужбина, които ще пристигнат едва днес. На трето място с 14,5-15% е БСП, четвърто място са отредили избирателите на “Демократична България” с около 14%. ДПС е пета политическа сила с около 12%, а “Изправи се! Мутри вън!” получават около 5% от гласовете./ Източник: вестник Струма

Comments

comments