Служител в американска фармацевтична компания от Благоевград новият собственик на баровския имот в „Бояна“, приютил екскмета Ат. Камбитов

Баровската къща в софийския квартал „Бояна“ с двор, 5 спални, камини, климатици и парно, с джакузи и сауна, с покрито барбекю и винарна, с поддържана градина и два гаража, в която преди години се изнесе да живее под наем бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов още докато течеше вторият му мандат, вече е с друг собственик.

Според Агенцията по вписванията двуетажната монолитна сграда от 27 май 2021 г. вече е на благоевградчанина Йордан Василев Годинов. Същият е възпитаник на ПМГ „Акад. С. П. Корольов“,  работи в българското представителство на американска фармацевтична компания и в родния си град е слабо известен. Общите му снимки с Ат. Камбитов в профила му във Фейсбук обаче са още от 2015 г., а на последната, която е от миналия месец, 2 дни преди да купи къщата в „Бояна”, е както с Камбитов, така и с бившата заместник- кметица Христина Шопова.

Според същата справка в Агенцията по вписванията къщата е продадена на Годинов от фирма „Флора Креатив“, която преди години бе собственост на Величка Магурева – съпруга на близкия приятел на Камбитов Велимир Магурев. Точно когато избухна скандалът с баровския имот, в който Камбитов си паркираше джипа, Магурева бе продала фирмата на бедния разложки автотърговец Петър Ангелов Кузманов, който буквално бе ударил джакпота,  придобивайки срещу 5000 лв. и имота в „Бояна”, чиято пазарна оценка и по цени към 2018 г. бе не по-малко от 1 млн. лв. Кузманов тогава си призна пред медии, че наема за имота – 1200 лв. месечно, му ги плащал съдружникът на Камбитов Ивайло Благоев- Иво Кучката.

Миналата година, по-точно на 4 март 2020 г., Кузманов е продал обратно фирмата на сем. Магуреви за 5000 лв. заедно с имота в „Бояна” От  тази дата „Флора Креатив” ЕООД вече е собственост на съпруга Велимир Магурев. Тази справка е от Търговския регистър. Година по-късно – миналия месец, Магурев продава къщата на 53-годишния Йордан Годинов.

Припомняме, че имотът в “Бояна” бе обявен от кредитор за продажба през 2015 г. срещу 470 000 евро. Година по-късно той бе купен от „Флора Креатив“ ЕООД на Величка Магурева. Не е ясно дали Ат. Камбитов още живее в къщата в „Бояна”. За имота от 2 г. има подадени сигнали до главния прокурор, ДАНС и Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси. Вероятно тези институции трябва да проверят любопитната сага с баровския имот и каква е икономическата логика една фирма да бъде продадена за смешна цена от 5000 лв. с актив имот за над 1 млн. лв., а 3 г. по-късно отново да си я откупи обратно на същата цена…

 

 

 

 

 

Източник: struma.bg

Comments

comments