/ВИДЕО/ Наталия Димитрова – Попова, кандидат за народен представител: Ще работя за подобряване на качеството на въздуха в българските градове

 Наталия Петрова Димитрова – Попова е кандидат за народен представител в 1 МИР – Благоевград от листата на Демократична България.
Съучредител е на Политическа партия „Зелено движение“ (www.zelenite.bg). Завършила е магистратура по “Управление на градската и околната среда” от Университет Вагенинген, Холандия (2001) и бакалавърска степен в Американския университет в България, Благоевград, с двойна специалност по “Приложна икономика” и “Бизнес администрация” (1999).
Притежава повече от двадесет години опит като консултант и ръководител на проекти, финансирани със средства на европейските фондове и международни финансови организации в областта на: управление на отпадъците и водните ресурси; адаптация към климатичните промени; обществено участие и достъп до информация; подкрепа при създаване на малки и средни предприятия на социално слаби граждани; разработка на програми за преквалификация и обучение през целия живот.
Приоритетите и за работа в 45то Народно събрание са:
– подобряване на качеството на въздуха в българските градове;
– развитие на железопътния транспорт като по-екологична алтернатива на придвижване и подпомагане на местното и междурегионалното икономическо развитие;
– зеленото предприемачество и иновациите като движеща сила за развитие на българската икономика;
– насърчаване на гражданското образование в училищата;
– сътрудничество между университетите и бизнеса за подобряване на практическата насоченост на висшето образование като мярка срещу изтичането на квалифицирана работна ръка извън страната.

Comments

comments