Христо Иванов: Да поставим ГЕРБ и ДПС в карантина от политическата власт, защото са тежко заразени с корупционния вирус.

Да поставим ГЕРБ и ДПС в карантина от политическата власт, защото са тежко заразени с корупционния вирус.

Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в интервю за Би Ти Ви. Той подчерта, че основен приоритет пред него и съпартийците му за предстоящите парламентарни избори е да отстранят ГЕРБ и ДПС от властта, да спрат корупцията и да модернизират институциите. За целта ще търсят подкрепа от всеки, който подкрепя програмата им, събрана в 12 основни точки.

„Пожелавам успех на „Изправи се! Мутри вън!“. Надявам се да можем да работим с тях в парламента. Бихме работили още с колегите, които подкрепиха протестите миналата година, защото имаме общи цели с тях“, добави Иванов.

Той подчерта, че съдебната реформа продължава да бъде ключова за развитието на страната. Именно заради това не се е отказал от нея и дори я определи като „своя политическа биография, която ще довърша със сигурност“. Именно Иванов се опита да прокара реформата по време на мандата си като министър на правосъдието във втория кабинет на Бойко Борисов, но след като не получи подкрепа, напусна поста.

Според него в „Демократична България“ „няма подводници, които не знаем откъде са се появили“. Иванов допълни, че партията гарантира „законност и свобода“ и бърза модернизация на всички ключови сектори.

Comments

comments