Икономист с хипотеза за медийното внимание към Цветан Цветанов

„Цветанов при Цънцарова. За мен няма новина, че мисли всички избори на ГЕРБ за честни, без последните, в които не е участвал. Нито има новина, че се опитва да разколебае електората на ГЕРБ с “разкрития” за колаборацията с ДПС (отново станала явна за него през последните години)“, пише икономистът Евгений Кънев във Фейсбук.

“Няма и новина, че е пламенен евроатлантик, тъй като беше заел тази ниша още в ГЕРБ на фона на “балансиращия Изток-Запад” лидер.

По-скоро новината е на втори пласт, като се вземат всички други “новини” в своята съвкупност.

Може и да звучи като конспирация, но: – не забравяйки неговия бекграунд ( помните ли какво работеше баща му?); – помнейки колко хватки прилагаше на Реформаторския Блок да ги спре и компрометира, вкл. за блокиране на съдебната реформа в парламента ( която сега подкрепя с половин уста); -знаейки възможностите на ББ и ДП да се задействат срещу него със своя инструмент – а поводи колкото искаш, но не го правят ( защо ли?).

Не ме изненадва, че таргет нишата, политическите послания и ценностите, на които се обляга ЦЦ съвпадат в достатъчно голяма степен с тези на много по-опасна за ББ и ДП политическа сила. И се питам дали спокойствието и медийното внимание, на което се радва ЦЦ не е за да отклони електорат именно от тази политическа сила. Защото тези, които все още гласуват за ГЕРБ не го правят заради ценности, а по конкретна лична причина. А и много по-вероятно е досега да са гласували за ГЕРБ заради ББ, а не Цветанов, който вече е дръпнал каквото можа от ГЕРБ. Ще се радвам да греша.“

Comments

comments