Граничният пункт „Илинден – Ексохи“ все още не е отворен

Въпреки че в края на август гръцкото правителство съобщи, че по настояване на България от 7 септември ГКПП „Илинден – Ексохи“ ще бъде отворен за товарен транспорт, днес граничният пункт все още е затворен. Собственикът на транспортна фирма от Гоце Делчев Кръстьо Веселинков обясни пред БНР, че предстои представители на транспортния бранш да обсъдят дали да предприемат някакви ответни мерки.

„Това, че ще бъде отворен граничният пункт, беше блъф, използван от нашето външно министерство за потушаване на напрежението“, каза Веселинков, като подчерта, че е търсил информация до кога ще продължи блокадата, като на място му е било обяснено, че пунктът ще бъде отворен на 15 септември.

Регионалната дирекция на Гранична полиция – Смолян не потвърдиха пред БНР информацията, че от днес се възстановява преминаването на тежкотоварни автомобили през „Илинден – Ексохи“.

Към момента влизането по суша от България в Гърция е възможно само през ГКПП Кулата – Промахон с отрицателен РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането.

Comments

comments