Експерти: Коктейлът от наркотици в кръвта на Кристиан Николов говори за зависимост

Кръвната проба на шофьора, причинил катастрофата, при която загина Милен Цветков, показа наличието на четири вида вещества.

Според терапевти наличието на коктейл от наркотици в кръвта на шофьора Кристиан Николов, който предизвика катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, говори за зависимост.

Кръвната проба на Кристиан Николов показа наличието на четири вида вещества – амфетамини, кокаин, канабис и лексотан. Според експертизата дрогата е приета до 24 часа преди фаталния удар. В съдебната зала беше изтъкнато, че записите от камерите се вижда, че шофьорът на джипа не натиска спирачки в нито един момент.

„Комбинацията от амфетамини с кокаин може да даде параноидно кататонен ефект – едно схващане на мускулатурата (…) той може да се залепи за газта и да не може да реагира.

Според Желяз Турлаков, който има богат опит в лечението на зависимости, наличието на този солиден коктейл от наркотици говори за зависимост, а не за инцидентното им приемане.

„Убеден съм, че той има опит, изграден навик, зависимост и толеранса и количество, което му е нужно, за да изпита този ефект, той има нужда от още и още“, заяви Желяз Турлаков.

В съдебната зала вчера бяха изтъкнали добрите характеристики на Кристиан. Отличник в елитна гимназия и спортен медалист. Продължил е образованието си в чужбина.

„Цял живот работя с отличници, точно там, където фасадно са най-добре нещата, там са най големите проблеми“, допълни експертът. Адвокатът на Кристиан отказа коментар. Вчера в съдебната зала той опита да обори обвинението, заявявайки, че няма достатъчно доказателства, че именно Кристиян е бил зад волана.

Междувременно стана ясно, че джипът е участвал и в друга катастрофа преди 5 години в столицата. Тогава майката на Кристиан Десислава Николова е получила административно наказание.

Разследващи казаха , че ще бъде направена ревизия на делото.

Comments

comments