Даниела Дариткова окачестви ситуацията с медицински сестри като провокация

БГНЕС

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ и председател на здравната комисия Даниела Дариткова окачестви ситуацията с барикадиралите се медицински сестри като целенасочена провокация.

Дариткова описа хронология от заседанието на комисията вчера, като обясни, че сестрите не са потърсили диалог с членовете ѝ:

„По време на протичащо заседание медицинските сестри нахлуха в залата и се насочиха в далечния ъгъл със столовете, където ги виждате и днес по камерите. Не се опитаха по никакъв начин да влязат в комуникация с комисията по здравеопазване. Аз смея отговорно да твърдя, че за мен това беше целенасочена организирана провокация“.

Даниела Дариткова критикува и действията на служителите на Националната служба за охрана:

„Най-големият въпрос, който си поставяме, дали отговорният от НСО смята действията им за адекватни, защото за мен беше изключително рисково да оставят една жена в нестабилно психологическо състояние на прозореца и двама видни представители на службата да не могат да се справят с тази ситуация. Ситуацията е изключително неприятна. Аз смятам, че трябва да се търси диалог и смятаме, че в никакъв случай не трябва да се толерират действия, които са извън законите на страната.“

 

Източник:БНР

Comments

comments