Nike с първите си…свещени маратонки!

Малко след като от Adidas обявиха, че ще правят маратонки от пластмасовите отпадъци, изхвърлени от Световния океан, Nike веднага и подобаващо отговориха с още по-провокативно търговско предложение за своите почитатели. Огромният спортен гигант, също като конкурент, заложи на емоционалното, за да спечели не само потребителския портфейл, но и потребителското сърце. От Nike обещават скоро на пазара да се появят първите…свещени маратонки!

Маратонки Nike Air Max са на път да станат любими във Ватикана и на най-религиозните спортисти

Запознайте се с Jesus Shoes –Обувките на Исус! Те са дело на Nike и ако искайте вярвайте, но в подметката си са пълни със свещена вода. Тази уникална и невиждана досега концепция е внедрена в класически модел на маратонки Nike Air Max. Между другото, свещената вода, по-конкретно запълва въздушната камара на обувката и според много специалисти, тя ще носи допълнително удобство на спортистите, освен че ще гали душите на ревностните християни. Истината обаче е, че от Nike не правят този маркетингов експеримент с цел да привлекат вниманието на християнските общности. Това, всъщност, е тяхната криейтив концепция да обяснят на аудиторията, че последният им модел маратонки Nike Air Max ще носят толкова голям комфорт, че ще ни се струва, че вървим по вода!

А кой освещава водата на Jesus Shoes? От Nike разказаха, че въздушната камара на обувките е пълна с вода от река Йордан, която наистина е осветена, но не споменават от коя църква. Маратонките ще са в бял цвят, а свещената течност ще се откроява със синеещ на светлината оттенък.

А вие какво смятате? Бихте ли ходили по вода с новите маратонки Nike Air Max, Jesus Shoes? Ако не друго, визията и заявката им за комфорт си заслужават да ги пробвате! Особено ако държите винаги да сте в крак с последните модни тенденции от света на спортния пазар.

Comments

comments