Прогноза за времето 24 декември

време

Днес ще бъде предимно облачно време, на места ще превалява слаб дъжд. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология.

Ще преобладава облачно време и на места ще превалява слаб дъжд, а в планинските райони – слаб сняг. Температурите ще се понижат още и минималните ще бъдат между 2° и 7°, а максималните – между 5° и 10°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 9°-11°. Температура на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

И през следващите дни ще преобладава облачно време, на места с превалявания, предимно слаби. В средата на седмицата през деня преваляванията ще са предимно от дъжд, а сняг ще превалява в планините и планинските райони. Все пак, във вечерните и ранните сутрешни часове и на места в Западна България и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад. С продължаващото понижение на температурите към петък в повече райони ще дъждът ще преминава в сняг, но валежите отново ще са слаби и на места, и вероятността да се образува снежна покривка е малка.



Източник: actualno.com

Comments

comments